Till Taxinge och fika

Vi trodde att långturen till Taxinge 12/2 var svårslagen, men denna resa var oslagbar, från Sandviken till Taxinge är det ca 70 km.

Vi parkerade nedaför slottet och vandrade upp till serveringen där godsaker intogs av en del.  Vinden låg på NV så vi fick en härlig kryss upp till Ridö Pilskär i farter kring 50 – 60 km/t där dom snabbaste väntade in resten av gänget, trots att avtånden blir långa så tar det inte lång stund innan alla är samlade igen. Vi ”dammade” ner mot Björken igen, och försökte segla över råken som går tvärs över fjärden, man kan passera råken vid Hammarby sidan vilket dom flesta klarade av men två hade otur och hamnade lite fel vid passagen. En av dessa fick sin jakt ”döpt” i Mälarens vatten, han klarade sig dock från bad. Den som hade störst oflyt fastnade med styrmeden i en ganska blygsam fart, men det räckte för att knäcka styrplankan, tyvärr skadade han foten i samband med detta, vi hoppas det endast var en stukning.

Isen på Björken kan inte bli mycket bättre, jämn och fin vind idag skickade iväg jakterna i farter upp mot 75 km/t,

Solen sken hela tiden och ingen behövde gå en enda meter.

Vi 11 som fick uppleva denna dag kommer att minnas detta LÄÄNGE!  Synd att inte flera var med.

Kolla is GPS spåret, jag seglade 12mil idag, igår 5mil fast då blåste det betydligt mer och jag hade då 95 km/t som toppfart.

En liten videosnutt DSCN0598