Segling 3 – 4 Mars

Jag fick ett trevligt mail från en flygande Isabellaseglare som cirkulerade över oss då vi var till Jurstaholm. Han tog några foton från lufter varav ett finns här, dom andra ligger på http://isjakt.multiply.com/ i album Taxingeturen.

Kolla även video klippen.

 

Fotograf Göran Cedlind

Foto Göran Cedlind

Lördagen blev en toppdag vilket var kul eftersom vi hade Tomas och Juppe hos oss, dom hade rest 20 – 25 mil för att segla på S Björken. Vinden höll sig kring 3 – 4 m/s vilket räckte för undertecknad att komma upp i 50 km/t vilket nog var snabbast den dagen, Lasse som seglade en ISBOX i trä loggade 48 km/t och i svaga vindar så är det nästan ingen skillnad på MKII och isbox fartmässigt.  Hela ”gänget” på 10 jakter begav sig upp till Jurstaholm där en ny Isabellaseglae bor, vi mötte upp hela familjen där. Dom lyckades inte få fart på jakten  och anledningen var att åkytan på medarna hade en raspliknande yta, det kan man inte segla med. Fram med smärjel och bryne.

 

Hela gänget vid Jurstaholm

 

 

Se tre nöjda nunor nedan från Lördagen

fr v Bosse   Peter   Olle

Det behöver inte bli bättre än så här!! kolla himlen,, kolla isen,, kolla flinen!!!

Foto Johan Ståhl

Söndagen bjöd tyvärr på  dimma som inte försvann förrän vid 16 tiden och dessvärre fanns det ingen vind att segla i vilket var väldigt tråkigt, dimman hade skapat ett icke så halt underlag så det var betydligt enklare att beträda isen än va det var på lördagen.  Vi provade några ”rundor” men väl ute i dimman så visste man knappt var man var, men vi alla har ju GPS så problemet att hitta hem existerar ej.  Isen är fortfarande otroligt fin, stenhård kärnis som lär ligga ett bra tag, vi som är optimister har lämnat jakterna vid varvet eftersom vi räknar med segling även nästa helg.  Betänk att förra året så frös MYSINGEN denna vecka i Mars!!! vem tror att isen försvinner från Mälaren på ngn vecka??  inte vi i ivf!  Skall du segla där i veckan så var vaksam på sprickan ut från varvet ca 75m den är ca 20 cm på några ställen och endast 5 -10 på andra, fö fann vi inga råkar förutom den enda stora som går från Hammarby till Ridön, man kan enkelt passera denna på Hammarbysidan där den var helt igenfrusen i lördags. Man ser råke i god tid eftersom den skjuter upp isflak en halv meter.

Bosse

 

 

 

 

 

Det ser ut att bli ytterligare en kanonhelg för issegling, synd att inte dagens vind står sig, då hade nog rekordet rykt.

Men sol och 4 – 5 m/s vind är inte dåligt det heller, vi samlas som vanligt vid depå varvet, har du aldrig varit där,  se nedanst kartlänk http://kartor.eniro.se/m/9dPHS

Vi brukar komma vid niotiden, tänk på fartbegränsningen på Björkfjärdsvägen, de e 20km/t där.

 

Väl mött Bosse!