Slut för i år?

Jaa de e bara å bita i det sura…..
Man måste nog anse att de e “kört” för oss i södra delen av riket. Kanske kan de finnas ngn is i en “skuggig” sjö men dom flesta isar i Mälardalsområdet är inte att rekomendera.
Jaa hur va då denna isseglingsvinter? jag har seglat en hel del, inte e jag HELT nöjd för det har ju varit dåligt med blåsa.
Jag hade satsat på 120 denna vinter men de vart man “blåst” på.
Inledningsvis fick vi kalasis på S Björken med 15 cm kärnis men den glädjen blev kortvarig, ena helgen var det stiltje på söndagen å helgen efter var det igensnöat.
Men tack vare att jag fick avtalpension from juli 2012 så har jag kunnat segla på några vardagar tillsammans med brodern och en DN seglare som är arbetsbefriad, så med antalet seglingsdagar är jag nöjd.
Vi seglade mestadels på S Björken men en helg tog vi släpet å drog till Västerås, ett KANONSTÄLLE som kan rekomenderas.
Tyvärr var inte vind gudarna med oss den helgen men jag hade ändå ca 50 km/t på GPS:en.
Den 6 – 7 april var Lasse å jag på Värtan , där träffade vi en del XV seglare, dom blev imponerade av våra plastjakter och tyckte det va skitkul att vi kom dit och visade upp dom. Ordf. i Svenska Isseglarförbundet ( Mats Åkerblad) samt  Europamästaren i XV (Bernhard Rost) var där vilket kan ses på dessa bilder http://www.isjakt.se/gallery_2013/index.htm  vi återkommer till Värtan, man märker att det är samma “skrot och korn” i alla isseglare, vi hade väldigt trevligt på lördagen trots att det var HELT vindstilla då, och vi seglade inte en endaste meter.
VÄLDIGT trevligt hade vi den helgen!
Till nästa vinter har vi hittat ett kanonställe för övernattning, man kan hysa in 46 pers i 9 stugor och det ligger i anslutning till “Isabellanästet” vid Sandvikens varv.
Det ägs av Astrazenecas metallfack och vi får betala 7300:- för HELA byn en helg!  DET måste vi utnyttja!
Bastu, konferansrum, å “krypavstånd” till isen,,,snacka om perfekt ställe.
Kolla själv  http://www.axviken.se/
Vi får återkomma mer om detta.
Nu stundar SM i Rival 22 i juni för min del, å sen ere låååååångt till nästa vinter!
Mvh
Bosse