Senaste vintern

Hej!

En liten resumé från den avslutade säsongen.

Isen ville inte lägga sig vid ”vårt” samlingsställe som ligger vid Södra Björkfjärden ute vid Enhörna straxt norr om Södertälje.

Det är andra året i rad som detta inträffar vilket påverkar den verksamhet vi har tänkt oss.
Vi har ju ingen tävlingsverksamhet som andra klasser, utan vi satsar mer på att locka till oss presumtiva isseglare vilket vi tycker är rätt inställning med tanke på våra jakters enkelhet.
Dom som sas tänder på issegling OCH vill tävla skaffar sig en DN eller klass lll jakt, vilket det finns många exempel på. Isabellaseglare är inte så sugna att fara land och rike runt för att delta i tävlingar.

Vi har till viss del lyckats i vår en målsättningen, ett antal nya Isabellaseglare har tillkommit och bland dessa Södermalms sjöscouter.
Dom kom sent på is men jag vet att dom seglade på Ullnan innan isen försvann, enl. rapport så tycks det bli en fortsättning eftersom det  var en uppskattad erfarenhet för dom som provade på, jakten var inte helt optimalt rustad så en del justeringar kommer att ske till nästa vinter.

Isabellaföreningen har köpt in en dubbelsittsig Isabella där vi skall kunna segla med barn/handikappade/nybörjare som inte vill segla själva.
Jakten hade legat under en veranda några år och kräver lite omvårdnad vilket nu är avklarad så till nästa vinter tänker vi ha den segelklar vid vår depå Sandviken/Enhörna där vi fö har ytterligare en Isabella jakt för utlåning.

Isabellaseglare har synts lite varstans denna vinter, jag har själv med kamrater seglat på Måsnaren i Södertälje, på Ullnarn, Västeråsfjärden och på Galten mellan Kvicksund och Köping som var en riktig ”höjdare” och räddade vintern 2014 -2015.
Blankis, sol och bra med vind som skickade iväg min ”gamla” träbella i 90 km/t, (Gulingen var inte segelklar).
Vi övernattade hos Isabellaseglaren Olle som flyttat från Södertälje till Hallstahammar och kunde segla fredag – söndag, en helt perfekt isseglarhelg.

Vi har haft årsmöte och vår målsättning kvarstår, samla nya och gamla Isabellaseglare till ”vår” depå  Sandviken/Enhörna där vi bjuder alla medlemmar på grillad korv och hjälper folk att få far på sina Isabellor.

Den planerade Isabellaträffen  med övernattning i Astrazenecas semesterby finns också med på agendan man då måste kung Bore fixa till ”körbanan”.
Mvh
Bosse

Ordf. Svenska Isabellaföreningen