Resume 2015 -2016

Hej!

Den bästa vintersäsongen på flera år.

Sent om sider kommer denna sammanfattning från senaste vintern, den 8 jan var vi på Måsnaren, sakandes en halv d…a sekundmeter för att kunna segla för oss i Södertälje.

Den 3/1 kunde några lyckostar segla på Åmänningen, Olle och ”Maritza” hade det stora nöjet  den dagen, MEN 8/1 så levererade Måsnaren fina förhållanden jag seglade i 80 knyck!! men va faaan, de va en dröm! D va stiltje!

23/1 hade vi pressen dvs Länstidnigen på plats vid Sandviken, vi bjussa på grillad korv och lite segling i den väldigt svaga brisen,http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.34929 … -hastighet

Den 7/2 seglade vi Maieefred,, snö bromsade min jakt så jag kom endast upp i 69 km/t , snabbaste seglade i 73.

Måndagen blev ännu bättre, idag passerade vi 90 strecket 92 och 93 km/t för dom snabbaste (galnaste) andra nöjde sig med 70+, passande med tanke på deras ålder!
En havsörn betraktade nyfiket oss, eller så va de laken som låg på isen som lockade.
Vattnet från söndagen var borta och kavar var en alldeles underbar blankis, sån som man ibland drömmer om, inga slukhål som var för stora å inga sprickor att fastna i.
Nedan finns en oredigerad video från dagens eskapader.
https://youtu.be/pqqazK3qXrc

Vi hade KANONIS vis Sandviken, men en envis västanvind blåste bort 25cm kärnis, faan va orättvist. Hela åkytan blev en ankdam!

Super onsdag17/2  blev det, hela 10 jakter på isen och fint besök från Tyskland, Hallstahammar och Haninge.
TACK alla ni som var där och förgyllde tillvaron, superkul och jag hoppas på en upprepning, vintern är INTE slut än!
Håll ut,, Youtube film kommer här! VARNING!!!! Beroendeframkallande!!
(Endast för nördar)
https://youtu.be/lJ4W99cMcuU
https://youtu.be/8MVpvN7xp-w

Lasse och Peter (DN) seglade 20/2 i ganska bra vindar å fin is, tyvärr krånglade fysiken hos undertecknad så jag tvingades att avstå segling den dagen.

3, 4 , och5/3 seglade vi i Mariefred, kalas segling alla dagarna, vi gav inte upp förrän 17/3, sen va de ”kört” oisen tog över!

Sammantaget denna vinter var en utmärkt isseglingsvinter, vi som är arbetsbefriade seglade MINST 50 mil  och som mest ca 80 mil, varje seglings tillfälle seglas minst 5- 8 ml. Jag har nog missat någon dags segling i sammandraget , men va faan gör det.

Jag själv seglade i 92km/t som fortast och det kunde ingen slå, inte ens Peter S i sin DN som persade med 73 km/t denna vinter. Vi seglar ju nästan alltid med Peter (DN) och i toppfart är vi alltid snabbare en Peter med våra Isabellor,

Isabellaföreningen inköpte en klotgrill och den har verkligen fått ”bekänna färg” det har grillat friskt och vi har har den väldigt trevligt runt grillen och det har anslutits några nya Isabella seglare som vi givetvis välkomnar, nästa vinter kommer att bli ännu bättre!

Bosse

Ordf. Svenska Isabella Föreningen