Avslut vintern 16 – 17

För oss ”Mälardalsseglare” har säsongen ändats. Sammanfattningsvis kan man säga att det var en vinter långt över förväntan, endast två helger fick ställas in pga snö och brist på vind.

Jag har seglat på isen  17 ggr med början i december då Peter och jag seglade på Måsnaren i ganska svag vind, vi seglade med Peters DN.

Vi hämtade vårt släp vid Enhörna och fick löfte att parkera den vid ångbåtsbryggan i Mariefred, där har den varit tills den 19/3. Isbellaföreningns lånejakter har varit placerade på isen och intresserade har flitigt använt dom.

Ett flertal nya Isabellaseglare har tillkommit bla tack vare detta, Lasse sålde en jakt till en Mariefredsbo och vid alla seglingstillfällen har många nyfikna betraktat vår framfart på isen.

På helgerna har 5 – 8 isjakter seglat, även vardagar har vi ”arbetsbefriade” seglat på otroligt bra is som Mariefredsviken levererat.

Vid varje seglingstillfällen har 40 – 50 km avverkats och som fortast noterade min GPS 94 km/t, jag har inte noterat avverkad distans men troligen har jag seglat ca 80 mil denna vinter.

Ytterligare en plastjakt (Mkll) kommer förhoppningsvis segla nästa vinter och vi vill gärna se den på Mariefredsviken eller på Björkfjärden kommande vinter.

Nu stundar ”oistider” och dags att ägna sig åt nästa nöje, modellbåtssegling eller som det heter RC segling, DF65 är största RC klassen och har 687 registreade båtar i Sverige.

Jag samt broder Lasse och Peter har införskaffat DF65 ( Dragon Force 65 ) och skall delta i årets första race 26/3 vid KSSS i Saltsjöbaden, sjukt kul och billigt 1500:- för en komplett båt.

Finns på Teknikmagasinet.

Välkommen till Sveriges största Radioseglarklass – Welcome to DF Sailing Sweden!

Försäljning

Vi ses nästa vinter eller kanske på ngn DF65 regatta!

Bosse
SWE 252 DF65
S95 Isabella